Çiğ Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı köftelik bulgur (ince)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 adet büyük rendelenmiş soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
- Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
Bulguru geniş bir tepsiye (çiğ köfte tepsisi) alın. Üzerine isot, domates salçası, biber salçası, rendelenmiş soğan ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.
Zeytinyağını ve baharatları ilave ederek karıştırmaya başlayın.
Sürekli su eklemeden, harcı ıslatmadan yaklaşık 20-30 dakika boyunca avuç içinizle bastırarak yoğurun. Bu işlem, bulgurun salça ve baharatların etkisiyle yumuşamasını sağlayacaktır.
Bulgur yumuşadığında, ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
Son olarak limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha yoğurarak harcın son kıvamını almasını sağlayın.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda sıkarak şekil verin ve marul yaprakları veya lavaşla servis edin.