Kazandibi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Un ve nişastayı biraz su ile karıştırın. Tencereye sütü ve şekeri ekleyip karıştırın. Unlu nişastalı karışımı ilave edip ocağın altını açmadan karıştırın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alın ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Geniş ve yayvan bir tepsiyi yağlayın ve hazırladığınız muhallebiden birkaç kepçe dökerek tepsinin her tarafını kaplayın. Tepsiyi ocak üzerinde çevirerek altının kahverengi olmasını sağlayın.
Kalan muhallebiyi tepsiye dökün, düzleştirin ve soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin. Dilimleyip rulo yaparak servis edin.