Profiterol
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
İç dolgusu için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 parça bitter çikolata
Yapılışı:
Hamur: Suyu ve margarini kaynatın. Kaynayınca unu ekleyip karıştırın. Hamur tencereden ayrılınca ocaktan alın, soğutun ve teker teker yumurtaları ekleyip mikserle çırpın.
İç dolgusu: Süt, un, şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı karıştırıp ocakta pişirin.
Çikolata sosu: Süt, un, kakao ve şekeri karıştırıp pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp çikolatayı ekleyin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin ve 180°C fırında pişirin. Pişen profiterollerin içini krema ile doldurup üzerine çikolata sosu gezdirerek servis edin.