Trileçe
Kek Malzemeleri:
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbet Malzemeleri:
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket krema
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Karamel sos
Yapılışı:
Kek: Yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı fırın kabına dökün ve 170°C fırında pişirin.
Şerbet: Süt, şeker ve kremayı şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Kek ılındıktan sonra kürdanla delikler açın ve şerbeti üzerine dökün.
Süsleme: Krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve şerbeti çeken kekin üzerine sürün. Üzerine karamel sos gezdirin ve buzdolabında dinlendirin.